HOBAS száltekercselt csövek - NC Line csőrendszerek

A HOBAS nem körszelvényű szegmenseket, vagy más néven az NC csöveket a tönkrement csatornák felújítására használják az ún. száltekercselő eljárással. Számítógéppel vezérelt eljárással tekercselik egy formára az alapanyagokat. Maga a tekercselési eljárás a megfelelő csődizájn előírása szerinti. A megrendelő és a projekt elvárásai szerint zajlik. (statikai terhelés, vegyi ellenálló képesség,…).

A HOBAS NC csőgyártás meghatározó része a gyantában gazdag belső védőréteg, mely a centrifugálisan öntött HOBAS csöveket is jellemzi. A tekercseléses eljárás során kialakítják a csőkötéseket is. Míg a centrifugális öntési eljárás során a falfelépítés kívülről halad befelé, addig a tekercseléses eljárás során fordítva, belülről kifelé történik, és a folyamatot homokolt, gyantás védőréteggel fejezik be.

A kivitelezés során a csöveket betolják vagy behúzzák a meglévő felújítandó csatornába, majd a köztük lévő rést nyomással szemben ellenálló cementréteggel injektálják ki. Így egyúttal rögzítik is a behelyezett profilokat.

Termékválaszték
Névleges átmérő [DN] 300/500 - 4000 mm
Névleges nyomás [PN] 1 (nyomócsövek igény szerint)
Termékek - speciális profilok (NC Line)
- összetevők csőbéleléshez / felújításhoz
- csatorna / szennyvíz
- ivóvíz