HOBAS DN 2000 akna a Müncheni Szövetségi Egyetemen

A Müncheni Szövetségi Egyetemen a Vízgazdálkodási Intézet szervezett Vízgazdálkodás Kongresszust (Water Management Congress 2012), ahol kísérleti csővezetéket üzemeltek be a 2012 júliusában.

 

A tesztelésre szánt csővezeték célja, hogy demonstrálja, vizsgálja és megtanítsa a szennyvíz vezetékek működését – a házi bekötésektől a szennyvíztisztító telepekig. Nem csak az teszi  különlegessé teszi a vezetéket, hogy föld felett található, hanem az is, hogy különböző csőanyagokból áll. A GRP anyagot (üvegszállal erősített műgyanta) a HOBAS reprezentálja egy DN2000 aknával. Más anyagokhoz: betonhoz, öntöttvashoz és kőagyaghoz kapcsolódik. A csatlakozások egyúttal azt is bizonyítják, milyen egyszerű a GRP csőrendszereket egy már meglévő, egyforma külső, különböző belső átmérőjű és anyagtulajdonságú infrastruktúrába implementálni..

 

A csővezeték a tudósoknak lehetőséget biztosít számos kísérlet - pl. a vízzárási teszt, a vezeték kamerázása, az átmérő és a csővezeték helyzetének ellenőrzése - elvégzésére is.    Subscribe to Newsletter