OHSAS 18001 tanúsítvány garantálja a HOBAS munkatársainak biztonságát és az optimális egészségvédelmet

A HOBAS Csoport az OHSAS (Occupational Health and Safety Assessment Series) 18001 nemzetközi tanúsítvány előírásait követi és alkalmazza, mely szabályozza a dolgozók egészségének biztosítására szolgáló szervezeti rendszert. Az OHSAS 18001 átfogó, tervezést elősegítő rendszer, mely alkalmazza és ellenőrzi az előírásoknak megfelelő munkavédelmi szabályok betartását annak érdekében, hogy a balesetek előfordulásának veszélyét csökkentse. Az ISO 9001 és 14001 előírásaival együtt, az OHSAS 18001 a HOBAS-nál kiterjedt és egységes biztonsági, minőségi és környezetvédelmi rendszer alkalmazását jelenti.

Az OHSAS 18001 minősítés az esetlegesen előforduló biztonsági veszélyeket szisztematikusan tárja fel és minimalizálja. Minden HOBAS kirendeltség elkészíti például a rizikó analízist, biztonsági kérdésekkel foglalkozó munkatársat jelöl ki.

2013 elején a HOBAS Németország kapta meg az OHSAS 18001 minősítést a TÜV SÜD-től. Júliusban a HOBAS romániai és lengyelországi gyárai is megszerezték ezt. A többi gyár minősítése ezután következik. “Fontos számunkra a baleset megelőzés és az alkalmazottaink számára fenntartható egészségvédelmet szándékozunk nyújtani” - mondja Victor Vladimirov, a HOBAS Csoport energia, környezetvédelem és biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakembere.  “Nemzetközi vállalatként felelősek vagyunk azért, hogy megfeleljünk a magas ipari sztenderdeknek. Az OHSAS 18001 minősítésnek köszönhetően még magasabb színvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleink számára”.

Ha többet szeretne megtudni a biztonságról, energetikai és környezetvédelmi kérdésekről, nézze meg az alábbi oldalt: HOBAS PipeLine Issue 1/2013.