Feltárás nélküli bélelés

A béleléssel vízzáró cső a csőben megoldást alkalmaznak azért, hogy mind statikai teherbírásban, mind hidraulikai szempontból megújuljon a rendszer. Az eljárásnak nagy előnye, hogy a régi cső gyorsan és könnyen bélelhető, és valóban minden tekintetben kiváló tulajdonságokkal rendelkezik.

A bélelés folyamata a következő: a meglévő vezetékbe behúzzák vagy betolják a bélelő csövet. A kettő közötti üreget injektálják, többnyire valamilyen kötőanyaggal. Ezzel rögzítik a helyzetét is az új vezetéknek, amely átveszi a régi statikai és hidraulikai terhelését. A HOBAS bélelő csövek különösen alkalmasak csőfelújításhoz, mivel kicsi a súlyuk, korrózióállók, kiváló minőségűek, könnyen beépíthetők, és elbírják az injektálásból származó terhelést. Összefoglalva: a bélelt vezetékek újjá lesznek – minden tekintetben.

HOBAS NC Line - Bélelés speciális profilokkal

A HOBAS NC Line rendszer üvegszállal erősített poliésztergyanta (GRP) vezeték. A gyártástechnológia tekercseléses eljárás. A profil nem körszelvényű, elsősorban csatornák béleléséhez, felújításához használják. A meglévő formák változatosak, de természetesen ettől eltérő alakú is gyártható.

A HOBAS NC Line csöveket automatizált tekercseléses eljárással gyártják, ezzel az eljárással körszelvény is készíthető. A nem körszelvényű profilok formája változatos, a várható terhelésnek megfelelően.